TOP 10 cei mai "înrăiţi" politicieni bloggeri din Moldova

Mai mulți politicieni din ţara noastră și-au creat un blog pentru a se exprima și a comunica eficient cu electoratul. Unii dintre ei publică zilnic articole, alții își bucură cititorii doar cu o singură postare pe lună. Bloggerism-ul politic a devenit un mod de a face PR, un mod de exprimare și chiar o necesitate, notează tribuna.md care a realizat un clasament al celor mai activi 10 politicieni în blogosferă.

1.Vitalia Pavlicenco, liderul PNL

Deține un blog personal din iunie 2008 (www.pavlicenco.md) Blogul este unul „viu”,  fiind reînnoit aproape în fiecare zi sau la două zile cu articole despre activitatea partidului, dar și despre activitatea personală a Vitaliei Pavlicenco. 

2.Vlad Filat, Prim-ministrul RM, liderul PLDM

Premierul și-a lansat blogul personal în 2007 (www.filat.md). Acesta este suplinit cu articole noi în medie la fiecare două zile. Uneori mai frecvent, alteori mai rar. Articolele de pe blog sînt despre activitatea sa și anume: discuții, decizii și vizite.

3.Igor Dodon, liderul PSRM

Deține un blog personal din anul 2010 (www.dodon.md). Este în două limbi – moldovenească și rusă. Igor Dodon publică pe blogul său atît articole proprii, cît și interviuri și alte articole din presă, care ţin nemijlocit de activitatea sa, o dată la 4 zile.

4.Iurie Roșca, ex-lider PPCD

Scrie pe blog din anul 2009 (www.iurierosca.md). Blogul este în două limbi – română și rusă. Articolele sînt publicate uneori o dată în zi, alteori – mai rar. În unele luni, sînt publicate chiar mai mult de 10 articole, care prezintă activitatea lui Iurie Roșca (comunicate și interviuri).

5.Mihai Ghimpu, liderul PL

Deține un blog din 2010 (www.ghimpu.wordpress.com). Blogul este actualizat în dependență de evenimentele la care participă politicianul. În unele zile pot fi 2-3 postări, uneori se publică un articol o dată într-o săptămînă. Blogul său este mai degrabă o culegere a articolelor din presă, dar și de declarații și comunicate ale PL.

6.Sergiu Mocanu, liderul Mişcării antimafie

Şi-a lansat blogul în anul 2009 (www.sergiumocanu.md). Este o pagină disponibilă doar în limba română. Articolele noi apar cam cîte 3-4 pe parcursul unei luni. În aprilie, curent, însă, pe blog nu a fost postat nici un articol.

7.Victor Șelin, liderul PSD

Şi-a lansat propriul blog în 2010 (www.selin.md). Acesta este disponibil în limba română și rusă. Pe blogul său, Șelin publică articole cam o dată la 10 zile. Articolele publicate sînt proprii, iar cele preluate din presă sînt ataşate sub formă de link-uri.

8.Vitalie Marinuță, ministrul Apărării

Are o pagină oficială din 2011 (www.marinuta.md), dar anterior a mai deținut un blog. Blogul este disponibil doar în limba română. Articole sînt publicate de 2-3 ori pe lună. Unele articole sînt scrise de el personal, altele sînt știri și interviuri preluate din mass-media.

9.Marian Lupu, Preşedintele Parlamentului, liderul PD

Are o pagină oficială din 2009 (www.lupu.md), disponibilă în română și rusă. Pe blog sînt publicate numeroase știri și interviuri ce țin de activitatea sa. Pagina lui Marian Lupu bucură vizitatorii în medie cu două postări timp de o lună.

10.Veaceslav Untilă, vicepreşedinte PL

Deține un blog personal din anul 2010 (www.untila.md), care este disponibil doar în limba română. În general, pe blogul lui Veaceslav Untilă observăm că se publică un articol cam o dată pe lună. De obicei, acestea sînt interviuri și stiri preluate din mass-media.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu