Tony Parker: peste 19.000 de puncte marcate în NBA

Tony Parker, peste 19.000 de puncte marcate în NBA. Francezul a devenit cel de-al 7-lea jucător cu altă cetățenie decât cea americană cu cel puțin 19.000 puncte marcate de-a lungul carierei în NBA, informează 24secunde.ro.

Francezul în vârstă de 36 ani a reușit acest lucru în victoria noii sale echipe, Charlotte Hornets, scor 125-113, repurtată asupra lui Miami Heat.

Parker a totalizat 24 puncte și 11 pase decisive. Alături de el, un alt jucător francez a fost determinant în succesul echipei patronate de Michael Jordan: Nicolas Batum, autor a 20 puncte și 7 recuperări.

Parker se alătură unei liste selecte de jucători considerați străini în NBA. Lista celor care au reușit cel puțin 19.000 de-a lungul întregii cariere în NBA îi mai cuprinde pe:

  • Dirk Nowitzki (german)
  • Hakeem Olajuwon (nigerian, devenit american)
  • Dominique Wilkins (născut în Franța, devenit american)
  • Tim Duncan (născut în Insulele Virgine, devenit american)
  • Patrick Ewing (jamaican, devenit american)
  • Pau Gasol (spaniol)

Tony Parker are cetățenie franceză, însă tatăl său este american. Acesta se află la cel de-al 18-lea sezon în NBA, după ce pe parcursul primilor 17 a jucat pentru San Antonio Spurs. Până la momentul actual, acesta a reuşit să ia patru titluri de campion NBA. Alături de echipa națională a Franței a câștigat EuroBasket 2013, fiind medaliat cu argint în 2011, şi respectiv cu bronz în 2005 și 2015.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu