Tony Blair renunţă la imperiul său financiar! Ce avere are fostul premier britanic

Tony Blair a anunţat marţi că va renunţa la imperiul său financiar, în care şi-a concentrat toată munca după plecarea din Downing Street. De asemenea, într-o declaraţie de pe site-ul fostului premier britanic se arată că profiturile substanţiale obţinute în ultimii ani vor fi donate unor organizaţii caritabile, scrie Digi24.ro.

Fostul prim-ministru laburist a fost criticat aspru în ultimii ani pentru profiturile imense obţinute prin firmele Firerush şi Windrush, care au provenit în special din serviciile de consultanţă executate pentru executive străine şi companii multinaţionale.

"Tony Blair şi-a anunţat în mod oficial decizia de a închide Tony Blair Associates şi de a dizolva companiile Firerush şi Windrush. Acesta va dona rezervele financiare substanţiale către organizaţii non-profit, pentru care va continua să-şi dedice majoritatea timpului său", se arată într-un comunicat publicat pe site-ul său, informează The Independent, citat de News.ro.

De asemenea, fostul premier laburist a precizat că va menţine o parte din serviciile de consultanţă pentru venitul personal, însă îşi va dedica 80% din timp pentru muncă pro bono în beneficiul unor organizaţii non-profit.

"În ultimii nouă ani am construit un grup de organizaţii care a angajat în jur de 200 de persoane în mai bine de 20 de ţări ale lumii. Este timpul să ducem asta la un nou nivel. Aşa cum am indicat la întâlnirea anuală a angajaţilor din luna decembrie, vreau să extind activităţile noastre şi să aduc totul sub un singur acoperiş", se arată într-un e-mail trimis de fostul premier britanic.

Tony Blair a fost criticat după ce a oferit consultanţă de relaţii publice pentru regimul kazah, cu privire la modul în care să prezinte masacrarea civililor de către forţele de securitate naţionale. De asemenea, fostul premier a executat servicii de consultanţă pentru guvernele din din Kuweit, Rwanda, Albania şi Azerbaidjan.

Averea personală a fostului premier britanic a fost estimată la peste 80 de milioane de lire sterline.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu