Tone de apă s-au dus pe apa sâmbetei, după ce o ţeavă veche s-a spart în sectorul Biuiucani al Capitalei

Embed:

O porțiune a străzii Cornului din sectorul Buiucani al Capitalei a fost inundată, după ce o țeavă veche s-a spart. Tone de apă s-au dus pe apa sâmbetei. Localnicii spun că şuvoaiele au curs fără încetare de la ora cinci dimineața. După patru ore, muncitorii de la Apă-Canal au venit la faţa locului pentru a remedia problema.

Oamenii care locuiesc în preajmă spun că, deseori, se întâmplă astfel de avarii, iar în consecinţă rămân fără apă la robinete.

Cei de la Apă - Canal Chișinău" au declarat că nu cunosc ce cantitate de apă a curs pe stradă. Blocurile locative din preajmă au fost reconectate la apă abia la ora 13:00.

Gropile săpate de muncitorii de la Apă - Canal sunt de multe ori lăsate de izbelişte şi reprezintă un pericol pentru şoferi şi trecători. Un exemplu este şi groapa de lângă spitalul de urgenţă de pe strada 31 August din Capitală. După efectuarea lucrărilor inginerești, care au durat cinci luni, groapa a fost acoperită anul trecut doar de ochii lumii.

"La doar câţiva zeci de metri de poarta institutului de urgență, pe marginea drumului apare o gură de canalizare, acoperită parțial cu o plită de beton. Capacul improvizat stă doar de formă, iar dacă întâmplător, calci pe margine, poți cadea în groapa adâncă de câțiva metri".

Segmentul periculos nu a fost nici până astăzi asfaltat.

„Uitați-vă și mașinile și când vin la Urgență și urgențele au probleme. A căzut cu roata așa. Din toate deșeurile adunate de lângă copac, au astupat acolo.”

„ Sigur că pune în pericol Merg poate care nu știu, noaptea, mi se pare că nici lumină nu-i aici.”

„Siguranța în trafic scade pentru că atenția șoferului se îndreaptă spre groapă şi abia după asta poate fi observat pietonul.”

Pentru a rezolva problema, oamenii le propun autorităţilor mai multe soluți: 

"În Europa există o lege că dacă mașina a nimerit într-o groapă, atunci Primăria achită despăgubiri șoferului. Eu consider că dacă și la noi vor exista astfel de legi, atunci vom avea mai puține gropi. Eu, în calitate de șofer, am impresia că nu există un „stăpân” al acestui oraș.”

loading...

Lasă un comentariu