Tone de apă pe apa sâmbetei. De luni bune, mai multe garaje din cartierul Telecentru al Capitalei, inundate zilnic

Embed:

Muncitorii de la Apă-Canal Chișinău au oprit scurgerile de apă din țeava spartă de la Telecentru, iar în prezent efectuează lucrări de reparații. Asta după ce Publika TV a realizat un reportaj despre această problemă.

Potrivit responsabililor din cadrul întreprinderii, conducta este veche de aproape 40 de ani şi urmează ca, în următoarea perioadă, să fie înlocuită cu una nouă.

Țeava buclucașă trece prin preajma a aproximativ 35 de garaje. Potrivit proprietarilor, apa curge fără încetare încă de prin luna septembrie a anului trecut. 

"Scoatem apa de câte două sau chiar trei ori pe zi. De aceste cinci luni, deja, curge permanent apă, care ne-au spus tot ei că este apă potabilă. Am sunat de nenumărate ori al Apă Canal, au venit, s-au uitat şi s-au dus. Fără însă vreun răspuns".

"Apa vine în fiecare zi. Am o pompă care pompează 720 de litri de apă pe minut. Eu pompez pe zi câte trei ore. Apoi iaca, socotiţi. Numai eu pe zi pompez până la suta de cubi de apă".

Cei care nu au pompă, scot apa cu găleţile. 

"Pe zi scot câte 30 - 50 de căldări de apă. Eu nu mai am putere, de când ne promit că vor rezolva situaţia şi nimic. Dar la noi din ce în ce mai multă apă apare".

Oamenii îi acuză pe responsabilii de la "Apă Canal Chişinău" că nu au intervenit în timp util pentru a remedia problema.

"Această ţeavă este într-o stare deplorabilă. O repară într-o parte, dar în alta se sparge. Ei ne spun că nu au bani să o schimbe, deşi deja câteva mii de cuburi de apă s-au scurs în această perioadă, iar cineva o plăteşte".

De cealaltă parte, reprezentanții "Apă Canal Chişinău" afirmă că localnicii exagerează și dau asigurări că vor face tot posibilul să rezolve problema odată și pentru totdeauna.

"A fost identificată o fisură în partea de jos a ţevii, vor fi întreprinse măsuri de remediere. Este exclus momentul că scurgerea a fost identificată în luna septembrie şi s-a intervenit abia în luna ianuarie. Au mai fost unele deranjamente care au fost lichidate, în urma sunetelor parvenite din partea locatarilor", a zis Victor Croitoru, director tehnic S. A. "Apă Canal Chişinău". 

Victor Croitoru a mai precizat că instituţia va acoperi toate cheltuielile, iar apa care s-a scurs până acum nu va fi inclusă în facturile oamenilor.

loading...

Lasă un comentariu