Tommy, cea mai vârstnică ţestoasă, a împlinit 121 de ani

Embed:
Cea mai vârstnică ţestoasă a împlinit 121 de ani. Reptila a supravieţuit celor două războaie mondiale şi a trăit în timpul a şase monarhi şi 21 de preşedinţi. Familia engleză, care a adoptat-o pe Tommy [TOMI], încă de la vârsta de 11 ani, i-a pregătit prăjituri cu ocazia aniversării şi i-a cântat "La mulţi ani".

"La mulţi ani, Tommy, cu ocazia împlinirii celor 121 de ani!"

Simpatica Tommy, născută în 1898, nu a fost dusă niciodată la veterinar. Cu toate acestea, la vârsta pe care o are nu pare să sufere de vreo boală. Sheila, proprietarea ei de a treia generaţie spune că secretul longevităţii animalului său de companie constă în dieta sănătoasă pe care a avut-o de-a lungul timpului.

"A trăit atât de mult, pentru că a fost bine îngrijită. Îi place să mănânce, în special, plantele crescute în grădină. De ziua ei aş putea să îi doresc să trăiască mulţi ani înainte. Eu cred că ar putea ajunge până la vârsta de 170."

Broasca ţestoasă face parte din specia Hermann şi este inclusă în lista reptilelor pe cale de dispariţie. De obicei, acestea trăiesc pe dealurile stâncoase, în pădurile de stejar sau pe plajele mediteranene.

Lasă un comentariu