Tomberoanele goale, iar gunoiul pe jos. Tabloul dezolant ce poate fi observat zilnic pe aleea Maria Drăgan din Capitală (FOTOREPORT)

Embed:

Tomberoane goale iar gunoiul pe jos. Acest tablou dezolant poate fi văzut zilnic, pe aleea Maria Drăgan din Capitală. După aproape jumătate de an de la reamenajare, cei care vizitează scuarul cu vedere panoramică aruncă deșeurile unde au ei chef, chiar dacă acolo sunt instalate urne de gunoi.

Problema a fost sesizată de către mai mulți oameni, care au postat pe rețelele de socializare imagini cu deșeuri. Dis-de-dimineață i-am găsit acolo pe muncitorii de la Spații Verzi, care salubrizează scuarul în fiecare zi.

Zilnic, muncitorii de la Spații Verzi spun că strâng sute de kilograme de gunoi de pe aleea de pe strada Maria Drăgan. Culmea este că oamenii aruncă deșeurile pe jos chiar dacă aici sunt cel puțin 20 coșuri de gunoi. Doar după noaptea de Revelion au fost adunate 50 de sticle se vin spumant. Pomii plantați în toamnă au fost și ei rupți de vandali.

În zonă am întâlnit mai mulți părinți, care au venit împreună cu copiii la terenul de joacă, amplasat în zonă. Aceștia s-au arătat indignați de atitudinea celor care aruncă gunoi.

"Sunt mulți care fac dezordine, se îmbată mulți, aruncă gunoiul. Uitați-vă ce e aici. Mizerie, iar copiii se uită, iau exemplu. Nu, nu-i frumos".

"Suntem aici a 2-a oară, azi văd că e frumos. Numai ce oamenii au făcut ordine, dar din păcate mereu e murdar".

"E foarte urât, într-adevăr. În țările europene nu se lasă așa".

Autoritățile susțin că lucrează zilnic pentru a salubriza zona, însă, nesimţirea şi nepăsarea fac ca munca lor să fie una de sisif. Singura
soluție, spune pretorul adjunct de sector, ar fi amenzile sau instalarea camerelor de luat vederi.

"Asociația Spațiilor Verzi zilnic salubrizează această zonă de agrement, însă, în fiecare dimineață se acumulează cantități enorme de gunoi. Am ieșit cu inițiativa de a instala camere de luat vederi. Deci, în planul de activitate pentru anul 2020 deja sunt prezentate către Primărie, se caută soluții, sunt cheltuieli mari", a afirmat vicepretorul sectorului Ciocana, Ilie Țurcan.

Și edilul Capitalei s-a autoseziat pe marginea acestui subiect. Într-o postare pe Facebook, Ceban i-a îndemnat pe oameni să păstreze curățenia.

Săptămâna viitoare, autorităţile intenţionează să monteze plăcuțe de avertizare, în care va fi indicată valoarea amenzilor pentru nerespectarea curăţeniei. Valoarea sancţiunilor va ajunge până la 3.000 de lei. Orice persoană responsabilă, care va sesiza încălcări, este rugată să sesizeze poliţia.

loading...

Lasă un comentariu