Tokyo, susţinut de locuitorii oraşului. Au transmis un mesaj care să-i poarte noroc în cursa pentru Jocurile Olimpice din 2020

Embed:

Pe 7 septembrie, membrii Comitetului Internaţional Olimpic se vor întruni la Buenos Aires, pentru a decide care din cele trei oraşe rămase în cursă, Tokyo, Istanbul şi Madrid vor putea organiza Jocurile Olimpice din 2020. Cu două zile înainte de alegeri, locuitori oraşului Tokyo au transmis un mesaj care să-i poarte noroc Capitalei japoneze. Aceştia s-au adunat la un templu şi cu ajutorul a 2020 de lumânări au scris un mesaj de susţinere - "Credem în tine, Tokyo".

"Nu ştiu dacă voi mai avea posibilitatea să văd următoarele Jocuri Olimpice, dar aş mai vrea să văd această competiţie o dată până mai sunt în viaţă", a declarat un vizitator.

Acum câteva zile, Japonia a fost lovită de o nouă alertă. Autorităţile nipone, care se ocupă de reglementarea energiei nucleare au reiterat posibilitatea de a devărsa apa contaminată de la Fukushima în apele oceanice, după ce o companie a recunoscut că de la dezastrul din 2011, au avut loc constant scurgeri radioactive, care nu au fost stopate nici până în prezent.

"În realitate, Tokyo nu este afectat de radiaţia nucleară de la Fukushima. Din acest motiv ne-am gândit să folosim acest fundal, cu o lumină liniştită care vine de la aceste lumânări, ca să le transmitem un mesaj celor de peste mări", a menţionat organizatorul evenimentului, Akira Shirai.

Tokyo este singurul oraş din cele trei care a mai găzduit Jocurile Olimpice, în 1964.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu