Toboganele pentru gunoi din blocuri sunt o sursă de infecţii. "Mirosul este insuportabil şi sunt şoareci, dar plătim 60 de lei pe lună"

Embed:

Ghenele şi toboganele pentru gunoi din blocurile din Capitală reprezintă o sursă de infecţie şi pericol. Asta susţin atât medicii, cât şi locatarii. Chiar dacă nu trebuie să cobori până la pubelele din curte, sistemele de colectare, vechi de zeci de ani, nu sunt suficient de des dezinfectate.

"Mirosul este insuportabil şi sunt şoareci. Dar plătim 60 de lei pe lună pentru deservire", a declarat o femeie.

"În primul rând e infecţie, în al doilea rând mirosul neplăcut care vine şi plus la asta copii nu-i poţi să-i laşi singuri să se coboare din scară", a spus o altă femeie.

Din cauza că aceste sisteme de transportare sunt curăţate destul de rar, gunoiul rămâne depozitat mai multe zile la rând.

"Dacă se înmulţesc rozătoarele, evident că toate aceste maladii se transmit prin rozătoare, nemaivorbind de boli diareice acute", a explicat medicul igienist al Centrului Municipal de Sănătate Publică, Tudor Puiu.

Potrivit autorităţilor, tuburile ar trebui dezinfectate cel puţin o dată pe săptămână.

"Când aceste lucruri se fac din contul altor lucruri desigur nu se reuşeşte să se facă regulat. Noi suntem gata, acolo unde ne permit şi sunt de acord locatarii să deconectăm aceste tuburi", a zis şeful Direcţiei Locativ-Comunale, Pentru Gontea.

Locatarii altor blocuri au renunţat însă de ani buni la ghenele şi topoganele pentru gunoi. Deşeurile sunt aruncate în pubele speciale, amplasate lângă casă.

"Este mai comod aşa pentru că mirosul urât dispare, nu sunt şoareci şi nici gândaci. Este curat în scară", a adăugat o femeie.

În Capitală, sunt peste 600 de blocuri cu peste 1400 de ghene şi tobogane.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu