Toate subsolurile şi magazinele de pe strada Calea Ieşilor din Capitală, inundate. Nivelul apei a ajuns la un metru (VIDEO)

Embed:

Ploaia de aseară a inundat toate subsolurile şi magazinele amplasate pe strada Calea Ieşilor din Capitală. Potrivit pompierilor, nivelul apei a ajuns până la un metru. Oamenii care locuiesc în zonă se plâng că se confruntă cu astfel de probleme în fiecare vară, iar autorităţile nu iau măsuri pentru a le proteja locuinţele.

Oamenii susţin că problema apare din cauza sistemului de canalizare.

"Au fost ploi şi se ridică apa în subsol. În urma ploii de ieri, apa s-a ridicat însă pe scări în apartament. Sper că salvatorii să pompeze apa, dar deşeurile le vom strânge noi", a spus o femeie.

"Domnul Chirtoacă nu face bază de protecţie, nu face nimic. Şi anul trecut ne-am adresat. Nimic. Măcar să facă dambă de protecţie", a spus un bărbat. 

Nemulţumiţi sunt şi proprietarii magazinelor. Ei spun că nivelul apei a ajuns la jumătate de metru.

"De aseară, de la ora zece a început să curgă apa pe pereţi. Am chemat pompierii, au lucrat până la ora 3. Apa cum izvora, aşa şi izvorăşte în continuare.  Am investit în afacerea asta 15 mii de euro. Parţial e distrus", a spus un bărbat.

"Apa a fost aproximativ de un metru înălţimea. Am scos vreo 100 de metri cub de apă", a declarat şeful de gardă din sectorul Buiucani, Gheorghe Pavel.

Potrivit autorităţilor, doar în Capitală au fost inundate peste 100 de apartamente şi 12 subsoluri.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu