Toate posturile vamale FUNCŢIONEAZĂ în regim normal

(UPDATE 13:00) Toate punctele de trecere a frontierei funcţionează în regim normal. Şi-au reluat activitatea PTF Giurgiuleşti-Reni, PTF Etulia, PFT Cişmichioni, PTF Ceadîr-Lunga 2, PFT Mirnoe.
 
În continuare poliţiştii de frontieră monitorizează procesul de derulare al activităţilor de frontieră şi la orice schimbare de situaţie vom reveni suplimentar.
 
(10:00) A fost reluată activitatea punctului de trecere a frontierei Vulcănești.
 
(09:47) Punctul de trecere a frontierei Larga și-a reluat activitatea.
 
(09:00) În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere fluxul de persoane a constituit 37 726 traversări, dintre care 19 585 de treceri au fost înregistrate pe sensul de ieșire din Republica Moldova. La fel, din totalul de traversări persoane un număr mai mare a fost al trecerilor cetățenilor moldoveni – 21 324 traversări, dintre care 11 114 treceri - la ieșire din țară.
 
Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei au fost:
  • PTF Leușeni – 7 570 traversări persoane;
  • PTF Aeroportul Internațional Chișinău – 5 387 traversări persoane;
  • PTF Sculeni – 4 620 traversări persoane;
  • PTF Giurgiulești-Galați – 3 858 traversări persoane;
  • PTF Otaci – 3 300 traversări persoane;
  • PTF Cahul – 2 138 traversări persoane;
  • PTF comun Criva - 1 983 traversări persoane.
Valorile traficului de mijloace de transport a prezentat un număr de 10 461 traversări, dintre care un număr mai mare a vehiculelor înmatriculate în Republica Moldova – 5 391 treceri.
 
Din seara zilei de ieri, 5 februarie 2020, mai multe puncte de trecere a frontierei și-au sistat activitatea din cauza înrăutățirii vremii, rafalele puternice de vânt au dus la întreruperea curentului electric pe partea statelor vecine, dar și la producerea unor deficiențe tehnice.
Astfel că la ora actuală, rămân nefuncționale PTF Giurgiulești-Reni, PTF Cișmichioi, PTF Etulia, PTF Mirnoe, PTF Larga, PTF Vulcănești și PTF Ceadîr-Lunga 2. Despre orice schimbare de situație la frontieră pe parcursul zilei, vom reveni suplimentar.
 
Totodată, pe parcursul a 24 de ore, polițiștii de frontieră au înregistrat următoarele acțiuni ilegale:

- 11 persoane au încălcat regimul zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere;
- trei cetățeni străini au depășit termenul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova;
- șase încălcări a regulilor de transportare și de folosire a vinietelor;
- două persoane și un mijloc de transport au fost identificate la controlul trecerii frontierei de stat cu consemn național;
- o întrevedere de frontieră cu omologii țărilor vecine, pe linia schimbului de date și informații.
 
În scopul susținerii participanților la traficul transfrontalier, Poliția de Frontieră recomandă:
- verificarea, din timp, a valabilității şi statutului documentului de călătorie în baza căruia se traversează frontiera de stat.
- tranzitarea tuturor punctelor de trecere existente la graniţă, pentru a nu suprasolicita doar unele dintre ele și pentru a evita formarea rândurilor.
- îndemnăm agențiile de turism să notifice Poliția de Frontieră, în prealabil cu 24 de ore, despre sosirea grupurilor de turiști în punctele de trecere.
- manifestarea de înțelegere, răbdare și disciplină, ținând cont de regulile de aflare și traversare a frontierei de stat. permiterea trecerii tuturor formalităților de frontieră a motocicliștilor, fără a sta în rând cu alte tipuri de mijloace de transport.
- în cazurile în care apar întrebări cu privire la situația în punctele de trecere, dar și ce documente sunt necesare la traversarea frontierei de stat, călătorii sunt îndemnați să contacteze LINIA VERDE: 022 259 717.
loading...

Lasă un comentariu