Toate agențiile de turism din Moldova trebuie să știe asta! Anunțul făcut de premierul Pavel Filip

Premierul Pavel Filip a cerut ca toate agențiile turistice din Moldova să fie scoase din zona tenebră și crearea unui climat concurențial favorabil și echitabil. Despre aceste schimbări ce privește agenții economici din domeniu s-a discutat astăzi în ședința de Guvern.

”Aceasta este una dintre cele mai importante agenții subordonate Guvernului. Acum contez să se miște lucrurile foarte repede. Ar trebui să avem un echilibru și să știm ce avem de făcut. De exemplu, la Ziua Vinului, a  fost o scăpare că nu au participat și agențiile de turism”, a menționat premierul Pavel Filip, subliniind că domeniul turismului reprezintă un potențial foarte mare al țării noastre, care trebuie valorificat.

În cadrul ședinței, directoarea Agenției de Investiții, Rodica Verbeniuc a prezentat raportul privind situația la zi a procesului de reorganizare a activităților operaționale, activitățile curente desfășurate și conceptul de promovare a brandului de țară, specificând că misiunea instituției este de a îmbunătăți imaginea turistică națională, în vederea atragerii investițiilor și creșterii exporturilor. Conceptul elaborat în acest sens, urmează a fi lansat oficial în cadrul evenimentului Moldova Businsess Week, care se va desfășura la sfârșitul lunii noiembrie.

În cadrul ședinței, a fost prezentat și un plan de acțiuni al agenției, care vizează: sporirea investițiilor în sectorul HORECA, digitalizarea informațiilor turistice despre țară, crearea hărților interactive în domeniu dar și internaționalizarea unor rute turistice, cum ar fi Ruta Ștefan cel Mare sau Ruta Vinului cunoscute publicului larg din România.

Totodată, prim-ministrul a accentuat importanța asigurării concurenței loiale în sectorul turistic din țară: ”Eu îmi doresc să văd toate agențiile turistice scoase din zona tenebră pentru crearea unui climat concurențial favorabil și echitabil. Trebuie schimbată abordarea, pe de o parte să liberalizăm activitatea agenților economici în domeniu, iar pe de altă parte ei trebuie să asigure servicii de calitate atât turiștilor străini, cât și celor din țară”

Referindu-se la promovarea exporturilor și atragerea investițiilor, Pavel Filip a cerut să fie elaborată o viziune consolidată în acest sens. ”Participând la expoziții internaționale, trebuie examinată  bine destinația de participare, perspectivele și efectele economice pentru țară. Aceste evenimente sunt importante, dar îmi doresc o atitudine gospodărească, haideți să cheltuim banii eficient”, a conchis premierul.

De asemenea, la ședință au fost discutate unele dificultăți pe care le întâmpină administrația Agenției de Investiții, în particular fiind menționată problema accesării finanțărilor externe. Premierul a dat asigurări că Guvernul va acorda tot suportul necesar pentru a sprijini eforturile instituției în vederea depășirii provocărilor.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu