Toată lumea credea că este ghiveci, dar AU RĂMAS ŞOCAŢI când au aflat la ce trebuia folosit

Un vas de marmură, folosit timp de 200 de ani pe post de ghiveci la Palatul Blenheim din Anglia, Marea Britanie, s-a dovedit a fi, de fapt, un sarcofag care datează de pe vremea romanilor. 

Potrivit Historia.ro, sicriul are o vechime de aproximativ 1.700 de ani. Obiectul funerar a fost adus în Anglia de către al cincilea duce de Marlborough în urmă cu două secole şi, pentru o perioadă, a fost folosit pentru a depozita apă. Până nu demult, el a servit în curtea palatului menţionat aterior ca ornament şi ghiveci pentru flori.

Totuşi, câţiva experţi cu ochii formaţi pentru a descoperi antichităţile, au zărit obiectul în grădină şi au realizat că obiectul este unul foarte valoros. Preţul său a fost estimat la 300.000 de lire.

Sicriul este lung de doi metri şi cântăreşte 400 de kilograme. Acesta îl reprezintă pe zeul Dionisus la o petrece, în stare de ebrietate. În basorelieful gravat pe sarcofag, entitatea mitologică se sprijină pe un satir.

Totodată, în scenă sunt prezenţi Hercule şi Ariadna, dar şi cei doi lei.

În prezent, obiectul valoros se află în interiorul palatului şi expus publicului vizitator. Cu toate că a fost expus unei clime precare, acesta se află într-o stare foarte bună.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu