Toamna de Aur la Călărași. Gospodinele s-au întrecut la gătit delicii tradiţionale

Embed:
Roadele toamnei au fost vedetele unui festival organizat în raionul Călăraşi. Evenimentul a adunat cele mai bune gospodine şi cei mai iscusiţi vinificatori locali.

Pentru fiecare localitate din raion a fost amenajată câte o colibă. Gospodinele s-au întrecut la gătit delicii tradiţionale.

"Plăcinte, friptură de porc, coptură, sarmale avem, răcituri, pâine de casă, vin şi roşu, şi alb. Toate din roadele toamnei."

"Turte cu miez de nucă, cum se făceau înainte, plăcinte pe vatră.Reţetele le avem de la părinţi, de la bunici, din străbuni."

Iar gospodarii s-au lăudat cu cele mai savuroase vinuri, care au fost premiate de conducerea raionului. Cel mai bun vin roşu este de la Răciula, iar "aurul" pentru vinul alb l-a luat un vinificator de la Sadova.

"Vin negru, de "izabela", amestecat cu alt sort şi avem şi un alt vin. Vinul este foarte bun, foarte puternic, alcool conţine în jur la 12 procente."

"Am făcut vin, am adus şi aici, la degustare. Este foarte bun anul acesta, a fost cald, s-au copt strugurii."

Vizitatorii s-au înarmat cu umbrele şi s-au distrat pe cinste.

"Plouă, dar e bine. Ne încălzim, e frumos, e interesant."

"Ploaia aduce numai beneficii, pentru următoarea roadă, având în vedere că azi se sărbătoreşte toamna."

"O sărbătoare super, curat moldovenească."

La eveniment au venit şi turişti străini,cuceriţi de cheful şi voia bună a moldovenilor.

"Suntem fericiţă că suntem aici."

"Ne bucurăm să vedem patrimoniul cultural local, adus aici, în faţa publicului."

Festivalul "Toamna de aur" în raionul Călăraşi este la a şaptea ediţie.

"Totul este în dezvoltare, iar investiţiile îşi pun amprenta pe acest rezultat",a spus preşedintele raionului Călăraşi, Sergiu Arteni.

La eveniment au participat reprezentanţi din 21 de localităţi din raion.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu

EMISIUNI PUBLIKA »