Tkaciuk recunoaşte disensiunile din rândul PCRM şi vrea referendum de aderare la Uniunea Vamală

Embed:

La două săptămâni după ce a părăsit fracţiunea PCRM din Parlament, fostul consilier al lui Voronin, Mark Tkaciuk a ieşit în faţa presei. De această dată însă, la sediul unei agenţii de presă şi nu la sediul partidului, cum o făcea de obicei. Tkaciuk recunoaşte că a plecat din cauza unor disensiuni din sânul partidului, dar spune că nu îşi va da demisia din PCRM.

Potrivit ideologului comunist, principala sa nemulţumire ţine de declaraţiile liderilor formaţiunii legate de vectorul de dezvoltare a Moldovei.

"Nu poţi să pledezi pentru uniunea euro-asiatică şi în acelaşi timp să aştepţi laude de la Uniunea Europeană", l-a atacat voalat Tkaciuk pe liderul comuniştilor. Amintim că recent, Vladimir Voronin a declarat în repetate rânduri că nu este împotriva apropierii Moldovei la Uniunea Europeană, proces care a fost început de comunişti şi care, în opinia sa, au obţinut cele mai mari succese în acest domeniu. 

Tkaciuk spune că nu va părăsi partidul, dar admite că ar putea fi exclus din rândurile formaţiunii. "Chiar şi aşa, voi rămâne mereu comunist", a ţinut să precizeze politicianul. Fostul consilier prezidenţial susţine că integrarea în Uniunea Vamală a Moldovei şi angajamentul ferm al PCRM-ului în această direcţie este unica şansă a partidului să rămână pe arena politică moldovenească.

În acest sens, fostul deputat comunist a înaintat un set de patru acţiuni imediate pe care formaţiunea să le întreprindă în perioada următoare. Printre acestea se numără consolidarea tuturor membrilor PCRM în jurul ideii euroasiatice, dar şi organizarea în 2015 a unui referendum de aderare la Uniunea Vamală. 

Publika.md aminteşte că, la şedinţa Parlamentului din 23 mai, preşedintele Legislativului a anunţat că a primit o cerere de depunere a mandatului din partea lui Mark Tkaciuk. Până astăzi, fostul deputat nu îşi motivase decizia, iar colegii săi de partid nu au dorit să comenteze situaţia. Vladimir Voronin anunţase imediat că nu este vorba despre o trădare, dar a admis că sunt mai multe neînţelegeri în partid.

De asemenea, în presă au apărut mai multe informaţii prin care Mark Tkaciuk urma să preia conducerea organizaţiei Antifa. Potrivit hotnews.md, mișcarea Antifa primește bani de la câteva companii din Rusia și de la raiderul numărul 1 al Moldovei, Veaceslav Platon. Scopul pentru care a fost creată această mișcare este acela de a destabiliza situația din țară, prin acțiuni violente, îndreptate împotriva unor instituții. În cadrul acestei mișcări sunt recrutați de mai mult timp tineri, dar și foști lucrători din SIS și alte instituții de forță.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu