„Titlul de Onoare” al MAI pentru subdiviziunile implicate în lichidarea consecințelor calamităților naturale

Ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan a adus astăzi mulțumiri angajaților subdiviziunilor MAI, care au intervenit în procesul de lichidare a consecințelor intemperiilor din luna aprilie curent.

"Am trecut printr-o perioadă foarte complicată pentru Republica Moldova, căreia am reușit să-i facem față datorită intervenției fiecăruia dintre voi, ceea ce înseamnă că am dat dovadă de unitate nu doar în gândire dar și în acțiune, fapt pentru care am auzit multe mesaje de mulțumire din partea oamenilor simpli.
Din numele Prim-ministrului RM, Pavel Filip, a întregului Cabinet de Miniștri, Ministerului Afacerilor Interne și al meu personal, aduc sincere mulțumiri tuturor echipelor de intervenție din țară pentru devotament, sacrificiu și orele nenumărate în care ați lipsit de acasă, pentru a dovedi încă o dată că vă pasă și ați fost alături de oameni în momentele dificile. Vă doresc în continuare putere și motivație care să vă ajute întru realizarea tuturor viselor, și să contribuim împreună mai departe la bunăstarea prosperă a Ministerului Afacerilor Interne”, a spus în discursul său ministrul Alexandru Jizdan.

Astfel, Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale, Inspectoratului General al Poliției, Departamentului Trupelor de Carabinieri, Departamentului Poliției de Frontieră și Inspectoratului Național de Patrulare, în semn de recunoștință pentru aportul considerabil la înlăturarea consecințelor calamităților naturale, precum și pentru executarea cu profesionalism a misiunilor de importanță majoră care au contribuit la valorificarea prestigiului Ministerului, li s-au acordat „Titlul de Onoare” al MAI.

Amintim că, la efectuarea lucrărilor de salubrizare a țării au participat peste 23 mii de persoane cu 3600 unități de tehnică.

Din oraș au fost scoase 5000 camioane cu crengi și arbori care au fost depozitate în locuri special amenajate.

Mai mult, salvatorii au intervenit și la pomparea apei din 98 de subsoluri și gospodării, iar responsabilii au inspectat mai multe baraje acvatice.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu