"Tiraspolul vrea desfiinţarea şcolilor cu predare în limba română din stânga Nistrului"

Embed:

Scopul Tiraspolului este de a desfiinţa şcolile cu predare în limba română din regiune, iar Chişinăul ar trebui să fie mai consecvent în acţiuni. Opiniile au fost exprimate aseară la emisiunea Fabrika. 

"Se urmăreşte lichidarea acestor licee cu predare în limba română. Este un mecanism, o pârghie de a presa partea noastră la negocieri", susţine expertul în drept constituţional, Nicolae Osmochescu.  

"Problema şcolilor din Transnistria este ca un călcâi al lui Ahile pentru politicienii nostri de la Chişinău", este de părere analistul politic, Corneliu Ciurea.  

Unii invitaţi au menţionat că reprezentanţii Chişinăului ar trebui să fie mai duri în luarea deciziilor.

"Dacă vrem ca Transnistria sau teritoriul din stânga Nistrului, să fie parte componentă a republicii, într-o formă sau alta, trebuie să ne implicăm foarte serios noi aici, să solicităm mai insistent implicarea partenerilor noştri străini", spune fostul membru al Comisiei Electorale Centrale, Pavel Midrigan.

"Este foarte şi foarte ridicol când o nulitate politică impune condiţii unui for format din cele mai importante puteri ale actualei vieţi politice pe globul pământesc", a declarat fostul membru al Comisiei Unificate de Control, Ion Leahu.

Reprezentanţii politici ai Chişinăului şi Tiraspolului au discutat marţi despre mai multe probleme apărute în ultima perioadă între cele două maluri ale Nistrului. Părţile nu au ajuns, însă, la un consens. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu