Tiraspolul se pregăteşte să elibereze pașapoarte transnistrene la Moscova

Tiraspolul planifică să înceapă eliberarea documentelor transnistrene pe teritoriul Federaţiei Ruse. Anunţul a fost făcut de pretinsul ministru de externe transnistrean, Vitali Ignatiev, scrie novostipmr.com.

"Lucrăm la această inițiativă. Avem o posibilitate legislativă pentru a desfăşura activităţi consulare şi acum punem la punct aceste mecanisme care îi vor ajuta pe cetăţenii noştri, reprezentanţii diasporei transnistrene de la Moscova şi din alte oraşe ale Rusiei să îşi exercite drepturile", a menţionat Ignatiev.

La începutul lui 2019, la Moscova a fost deschisă Fundația socio-culturală "Transnistria" pe care așa-numitele autorități de la Tiraspol o prezintă drept reprezentanță a enclavei separatiste în capitala Rusiei.

Atunci liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a declarat că noua entitate corespunde poziției exprimate în pretinsul referendum din 2006, potrivit căruia majoritatea locuitorilor din stânga Nistrului au optat pentru independenţă şi, ulterior, unirea cu Rusia.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu