Tiraspolul salută anularea amenzilor şi înregistrarea obligatorie a locuitorilor din regiune la oficiile Biroului pentru Migraţie şi Azil

Embed:

Tiraspolul salută decizia Chişinăului de a elimina amenzile şi înregistrarea obligatorie a locuitorilor din stânga Nistrului la oficiile Biroului pentru Migraţie şi Azil. Anunţul a fost făcut de şefa departamentului de externe de la Tiraspol, Nina Ştanski, după întrevederea cu vicepremierul pentru Reintegrare, Eugen Carpov.

Totuşi, reprezentantul politic al Tiraspolului insistă ca decizia să fie vizată şi de partenerii din procesul de reglementare transnistreană.

"Noi am anunţat despre intenţia de a susţine iniţiativa Ucrainei de a fixa acest mecanism în protocolul din cadrul negocierilor în formatul "5+2"", a declarat Nina Ştanski.

Un alt subiect, la care negociatorii au ajuns la un consens, este demontarea telefericului vechi dintre Râbniţa şi Rezina, care a ajuns un pericol pentru localnici.

"În ce priveşte demontarea telefericului, am salutat disponibilitatea Rusiei de a începe lucrările în cel mai scurt timp. Vrem să mulţumim părţii ruse, care şi-a asumat toate obligaţiunile tehnice şi financiare", a adăugat Eugen Carpov.

Eugen Carpov şi Nina Ştanski au convenit să revină, săptămâna viitoare, la subiectul ce ţine de achitarea pensiilor pentru cetăţenii din stânga şi dreapta Nistrului, care decid să-şi schimbe locul de trai. De asemenea, va fi discutată şi problema terenurilor agricole din satele din raionul Dubăsari.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu