Tiraspolul provoacă Chișinăul: Varnița, calificată temporar ocupată de Moldova. Filip a solicitat MAEIE să anunțe observatorii

Embed:

Tiraspolul provoacă din nou Chișinăul. Liderul separatist, Vadim Krasnoselski, a semnat un așa-numit decret în care precizează că satul Varnița, din raionul Anenii Noi, se află temporar sub controlul Republicii Moldova, iar funcțiile de administrare sunt exercitate de pretinsele structuri locale din satul Proteagailovca.

În acest context, premierul Pavel Filip a solicitat  Ministerului de Externe să sesizeze mediatorii și observatorii în reglementarea diferendului transnistrean.

Ministerul de Externe urmează să se adreseze reprezentanților  OSCE, a Rusiei, Ucrainei, Uniunii Europene și Statelor Unite pentru a aborda acest subiect în cadrul formatului de negocieri 5+2 și la ședința Consiliului Permanent al OSCE de la Viena.   

Până în anul 1992, când a început conflictul de la Nistru, Varniţa se afla în componența municipiului Bender. Acum este parte componentă a raionului Anenii Noi.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu