Tiraspolul provoacă autorităţile de la Chişinău, susţin analiştii

Embed:

Administraţia de la Tiraspol tensionează intenţionat situaţia în satele de pe malul stâng al Nistrului, pentru a provoca autorităţile de la Chişinău. În acelaşi timp, există şi voci care spun că vina aparţine politicienilor moldoveni, care nu au avut niciodată un plan pentru soluţionarea conflictului transnistrean. Declaraţiile aparţin invitaţilor emisiunii Publika Report, de azi, 27 martie.

"Sunt lucruri strategice pe care noi evităm să recunoaştem că această problemă există. Ne prefacem că va veni soluţia miraculoasă prin vaca sacră 5+2, dar în realitate noi pierdem ţara", consideră analistul politic Oazu Nantoi.

Părerile despre problema transnistreană sunt însă împărţite. Pe de o parte, Valentin Crâlov, secretarul Partidului Socialist Patria Rodina, afirmă că demonstraţiile de forţă ale regiunii transnistrene nu prezintă nici un pericol pentru Republica Moldova. Pe de altă parte, membrul CUC, Ion Leahu, susţine contrariul. "Regiunea transnistreană este gata de un conflict de amploare şi ea îl va provoca atunci când va considera necesar", a atenţionat Leahu.

Astfel, în timp ce autorităţile de la Chişinău sunt incapabile să controleze situaţia din zona de securitate, vineri, 25 martie, la Corjova au fost reţinuţi încă doi localnici, în timp ce amenajau un teren de joacă pentru copii. Potrivit primarului din localitate, sătenii au fost eliberaţi de miliţia transnistreană. Amintim că la 2 martie, primarul şi consilierul din satul Corjova, raionul Dubăsari, au fost şi ei reţinuţi, după ce au participat la slujba de pomenire a celor căzuţi în conflictul armat din 1992.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu