Tiraspolul nu renunţă la condiţiile impuse şcolilor cu predare în limba română din stânga Nistrului

Embed:

Tiraspolul nu renunţă la condiţiile impuse şcolilor cu predare în limba română din regiune. Anunţul a fost făcut de liderul separatist Evgheni Şevciuk care a lăsat să se înţeleagă că, dacă administraţiile şcolilor nu se vor conforma noilor reguli, atunci instituţiile de învăţământ vor fi închise. Iar responsabilitatea, mai spune Şevciuk, îi va reveni Chişinăului.

Tiraspolul cere ca şcolile cu predare în limba română să achite chirie pentru sediile în care se află, iar angajaţii acestor instituţii să-şi plătească impozitele în bugetul administraţiei din stânga Nistrului.

Şevciuk a făcut aceste declaraţii într-o conferinţă de presă, în care şi-a prezentat mesajul către populaţia regiunii, pe îl face în mod tradiţional în această perioadă.

La conferinţa de presă, Evgheni Şevciuk a îndemnat din nou Chişinăul să recunoască Transnistria ca stat independent. El a mai declarat că va face tot posibilul pentru a realiza dorinţa pe care transnistrenii ar fi exprimat-o în cadrul referendumului din 2006 şi care ar consta în faptul ca Transnistria să devină independenţa, după care să se alipească la Rusia.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu