Tiraspolul, nemulţumit că din 10 ianuarie maşinile cu numere transnistrene nu pot trece graniţa cu Ucraina

Miercuri, liderul transnistrean, Vadim Krasnoselskii a convocat o şedinţă a aşa-zisului consiliul de securitate, în cadrul căreia a acuzat Chişinăul de introducere unilaterală a interdicţiei de traversare a frontierei moldo-ucrainene de către maşinile cu numere transnistrene.  

Potrivit lui Krasnoselski, situaţia în procesul de negocieri s-a înrăutăţit. Liderul de la Tiraspol a venit cu un şir de acuzaţii la adresa Chişinăului, printre care şi faptul că băncile moldoveneşti refuză, din vara anului trecut, înregistrarea conturilor pentru întreprinderile din stânga Nistrului. 

"Consiliul de securitate a adoptat un şir de măsuri de răspuns, pentru asigurarea intereselor şi drepturilor cetăţenilor rmn", a declarat pretinsul ministru transnistrean de externe Vitalii Ignatiev.  

Potrivit lui, situaţia creată va fi discutată, săptămâna viitoare, la Tiraspol, cu diplomaţii europeni.

PUBLIKA.MD aminteşte că anterior Poliția de Frontieră a anunțat într-un comunicat de presă că, începând cu data de 10 ianuarie curent a sistat aplicarea excepției temporare privind măsurile de control a autoturismelor din regiunea transnistreană a Republicii Moldova.

Astfel, conducătorii auto din republica transnistreană, care doresc să traverseze frontiera de stat trebuie să se conformeze Legii 170/2018 cu privire la înmatricularea unor mijloace de transport și modificarea unor acte legislative.

La fel, Poliția de Frontieră anunță că din 1 septembrie 2018, mijloacele de transport din stânga Nistrului și municipiul Bender, care dispun de certificate de înmatriculare permanente și plăcuțe cu numere de înmatriculare neutre, sunt admise în traficul rutier internațional. Totodată, conducătorul auto este obligat să aibă aplicat pe mașină semnul distinctiv al statului – „MD”.

 

 

loading...

Lasă un comentariu