Tiraspolul dezminte acuzaţiile că ar fi deschis tiruri de foc în direcţia Ucrainei

KGB-ul de la Tiraspol dezminte informaţiile difuzate în presa din Ucraina precum că de pe teritoriul Transnistriei ar fi fost deschise tiruri de foc, iar avioane ar fi survolat teritoriul statului vecin. Reacţia Serviciului de Securitate din stânga Nistrului a fost făcută publică într-un comunicat de presă difuzat de Novosti Pridnestrovie.com

"Nu au existat tiruri din partea Transnistriei spre teritoriul Ucrainei. Nu am trimis aparate de zbor pentru a survola Ucraina. Mai mult decât atât, poliţiştii de frontieră transnistreni respectă cu stricteţe ordinul de a "nu ceda provocărilor", în pofida faptului că Tiraspolul a raportat tiruri asupra vameşilor transnistreni de pe teritoriul Ucrainei", menţionează serviciul de securitate de la Tiraspol.
 
KGB-ul a calificat informaţiile apărute în presa ucraineană drept "provocări" care au scopul de a "destabiliza situaţia în zona de frontieră şi de a crea panică în rândul populaţiei din regiunile ucrainene Odesa şi Vinniţa".

"Menţionăm că oficiali ucraineni au declarat anterior că Transnistria ar pregăti un atac asupra Ucrainei, însă aceste afirmaţii sunt neîntemeiate", subliniază serviciul.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu