Tiraspolul blochează implementarea proiectelor de renovare a școlilor cu predare în limba română

Embed:

Noi presiuni asupra școlilor cu predare în limba română din regiunea transnistreană. Tiraspolul blochează implementarea mai multor proiecte de renovare a acestor instituții.

Autoritățile de la Chișinău au îndemnat administrația regiunii să nu politizeze situația. Subiectul a fost discutat la întrevederea reprezentanților politici în reglementarea transnistreană. 

"Sunt blocate unele proiecte a partenerilor internaționali care ar dori să contribuie la îmbunătățirea funcționării acestora. Apelul nostru a fost ca aceste animozități sau abordare politică să fie eliminată, este suspendat proiectul ce ține de terenul sportiv de la liceul din Râbnița", a declarat vicepremierul pentru Reintegrare, Gheorghe Bălan.

Gheorghe Bălan și şeful departamentului de externe din stânga Nistrului, Vitali Ignatiev, au mai discutat despre posibilitatea organizării unei noi runde de negocieri în formatul "5+2".

Reprezentatul politic al Tiraspolului a acuzat autoritățile de la Chișinău că refuză să participe la aceste tratamente, însă vicepremierul pentru Reintegrare a negat acest lucru. Potrivit lui, Chișinăul insistă pe o agendă concretă a acestor discuții și nicidecum nu se eschivează de la discuții.

Ultima rundă de negocieri a avut loc în luna iunie a acestui an.  

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu