Tiraspolul ar putea participa la negocierile privind Acordul de asociere Moldova-UE

Embed:

Tiraspolul ar putea participa la negocierile privind Acordul de asociere Moldova-Uniunea Europeană. Propunerea a fost făcută de premierul Vlad Filat şefului Delegaţiei UE în Moldova, Dirk Schuebel, şi viceministrului Economiei, Octavian Calmâc. Îndemnul a fost făcut în cadrul Conferinţei Naţionale „Relaţiile economice şi comerciale dintre Uniunea Europeană şi Republica Moldova”.

"Mâine voi fi la Râbniţa, unde voi continua discuţiile cu liderul de la Tirpaspol şi voi insista, în continuare, ca participarea lor să fie plenară. Însă, chiar dacă participarea lor nu va fi plenară... şi aici, iarăşi, mă adresez domnului ambasador Dirk Schuebel şi domnului Calmâc. În procesul de negocieri, să avem în vedere şi ceea ce este la ora actuală, şi în perspectivă, sub aspect economic în regiunea nistreană", a menţionat Vlad Filat.

Viceministrul Economiei, Octavian Calmâc, a declarat că invitaţia a fost făcută reprezentanţilor administraţiei de la Tiraspol încă la finele anului trecut.

"La sfârşitul anului trecut, am făcut o invitaţie oficială reprezentanţilor autorităţilor din Transnistria, pentru a fi parte la acest proces. Ne bucură faptul că, la prima rundă de negocieri, ei au delegat o persoană care, cu statut de observator, a participat la aceste negocieri, a înţeles care-i multitudinea de probleme ce sunt acoperite şi care este dificultatea acestui acord", a precizat Calmâc.

După conferinţă, premierul Vlad Filat şi şeful delegaţiei Uniunii Europene în Moldova, Dirk Schuebel, au ieşit la o terasă, unde au discutat câteva minute.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu