TIR-ul încărcat cu ţigări de contrabandă şi oprit de vameşii români ar fi trecut prin scaner în Moldova

Embed:

Cinci angajaţi de la Vama Leuşeni au fost reţinuţi pentru 72 de ore în cazul contrabandei cu ţigări de la frontiera moldo-română. Ofiţerii de urmarire penală ai Serviciului Vamal şi procurorii au anunţat că investighează circumstanţele în care un tir cu peste 600.000 de pachete de ţigări a scăpat de controlul vameşilor moldoveni.

Procurorii spun că sunt gata să pună sub învinuire cele cinci persoane. Cu toate acestea, nu exclud că în timpul apropiat ar putea avea loc noi arestări.

"În prezent se lucrează pentru identificarea întregii reţele. Deja este clar că această infracţiune a fost săvârşita cu implicarea mai multor persoane, eventual de către un grup organizat", a menţionat procurorul de urmărire penală Valeriu Bodean.

De cealaltă parte, experţii europeni afirmă că de vină este corupţia din Moldova.

"Cel mai grav aspect al corupţiei este că cei implicaţi nu poartă nicio responsabilitate. Sunt însă oameni care suferă din cauza corupţiei. Este o problemă internă care trebuie rezolvată şi sunt sigur că ea va fi rezolvată", a declarat fostul ministru irlandez al afacerilor europene, Dick Roche.

Vameşii suspectaţi de complicitate în cazul contrabandei cu ţigări de la Albiţa riscă până la 10 ani de închisoare.

Publika.md aminteşte că vineri, un tir cu 400 de mii de pachete de ţigări de contrabandă a fost reţinut la postul vamal Albiţa. Potrivit actelor, şoferul autocamionului transporta borcane şi avea ca destinaţie Macedonia. Bărbatul deţine atât cetăţenia Republicii Moldova, cât şi a României. În urma unui control amănunţit asupra mijlocului de transport, vameşii au constatat că autocamionul era plin cu baxuri de ţigări, cu timbru de acciz din Republica Moldova

După ce a fost înregistrat acest caz, directorul Serviciului Vamal, Tudor Baliţchi, a declarat că a fost o tentativă de contrabandă. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu