Tinerii şi femeile democrate învaţă cum să se impună în politică la şcoala de vară de la Vadul lui Vodă

Embed:

Oricine îşi poate construi o carieră de succes în politică şi poate deveni un lider important, indiferent de vârstă sau sex. De acest lucru sunt convinşi membrii organizaţiei de femei şi a celei de tineret a PDM, care participă zilele acestea la şcoala politică de vară de la Vadul lui Vodă. 

Tinerii şi femeile democrate învaţă cum să se impună în politică şi se inspiră de la colegii de partid care au obţinut deja succese importante.

"Partidul Democrat este o organizaţie puternică, cu structuri care funcţionează, cu oameni buni, şi acest lucru, îl putem disemina doar atunci când avem astfel de platforme", a declarat Valentina Buliga, preşedintele Organizaţiei de Femei a Partidului Democrat.

"Obiectivul major este de a abilita membrii de partid politic, abilitarea lor politică. De a conduce, de a se împărtăşi cu experienţa, de a se învăţa unul de la altul", a spus secretar general a Organizaţiei de femei a PD, Zinaida Ivanschi.

Aliona Chircu a venit la tabăra de vară pentru a le povesti participanţilor despre experienţa şi realizările pe care le-a obţinut în funcţia de primar al satului Grebleşti din raionul Străşeni. Ea este convinsă că femeile au aceleaşi şanse ca şi bărbaţii de a-şi construi o carieră de succes.

"Femeia nici într-un caz nu trebuie să stea acasă, deoarece viziunile femeii, se diferenţiază de cele a unui bărbat. Şi de asta sunt binevenit atât opiniile unei femei, cât şi a unui bărbat", a menţionat Aliona Chircu, primarul satului Grebleşti, Străşeni.

Şcoala politică de vară a reunit în jur de 100 de participanţi.

"O să fie un schimb de experienţă, pentru că doamnele prezente aici sunt şi consiliere, şi de nivelul întâi şi de nivelul doi. Sunt şi primăriţe, care pot la sigur să se împartă cu experienţa lor din campania electorală, iar noi la rândul nostru să venim cu inovaţii", a conchis Igor Strechii, vicepreşedintele Tineretului Democrat.

Din Partidul Democrat din Moldova fac parte aproximativ 28 de mii de femei şi peste 10 mii de tineri.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu