Tinerii norvegieni rămaşi în viaţă se temeau şi de medici după masacru

Embed:

Supravieţuitorii masacrului de pe insula Utoeya au fost atât de traumatizaţi de experienţa trătă, încât îi întrebau îngroziţi şi pe medicii de la ambulanţa dacă nu au intenţia să-i împuşte.

În timp ce unii dintre ei încearcă să uite totul ca pe un vis urât, alţii speră să se întoarcă la locul tragediei cât de curând posibil.

Medicii care au participat la operaţiunile de salvare în tragica zi de vineri, 22 iulie, au trăit clipe de groază alături de tinerii care au supravieţuit masacrului. Aceştia au fost atât de marcaţi de bărbatul în uniformă de poliţist, care a ucis cu sânge rece colegii lor, încât se temeau chiar şi de medici.

Chiar dacă a fost la un pas de moarte, iar unii dintre prietenii săi au fost asainaţi, Adrian Pracon vrea să se întoarcă pe insula Utoeya, locul de care îl leagă şi multe amintiri frumoase.

"Vreau să mă întorc acolo. Voi reveni pe insulă cât mai curând posibil. Vreau să văd cum e acel loc acum. Vreau, de asemenea, să văd Utoeya aşa cum mi-o amintesc. Era probabil cel mai frumos loc din lume", relatează tânărul.

68 de tineri au fost împuşcaţi mortal pe insula Utoeya, de către extremistul Anders Breivik, cel care este anchetat acum de poliţia norvegiană.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu