Tinerii judocani moldoveni sunt decişi să aducă medalii de la Festivalului Olimpic al Tineretului European

Embed:

Tinerii judocani moldoveni sunt decişi să aducă medalii de la competițiile rezervate cadeţilor din cadrul Festivalului Olimpic al Tineretului European.

La festivalul sportiv ce va avea loc în oraşul maghiar Gyor, lotul naţional de judo al Republicii Moldova va fi format din şase atleți. Aceștia fac în prezent ultimele retușuri în pregătirile pentru marele eveniment.

"Sper că voi obţine un rezultat frumos şi voi duce faima Republicii Moldova. Nu trebuie să facem panică pentru aşa o competiţie. Trebuie de luptat ca la orice alt turneu", a spus judocanul Eugen Matveiciuc.

"Este o competiţie foarte importantă. Sunt cu gândul doar la medalie. Plec acolo pentru ca să înving şi să arăt un rezultat foarte bun", a spus judocanul Petru Pelivan.

"Scopul nostru este ca să ridicăm nivelul sportivilor din Republica Moldova şi să îi promovăm la categoria de juniori. Asta pentru că e ultimul an când evoluează printre cadeţi. Ei sunt cei care pe viitor vor reprezenta ţara noastră la turneele internaţionale la categoria de juniori", a menționat antrenorul Marcel Trudov.

Judocanii moldoveni au avut evoluţii remarcabile la ediţiile precedente ale Festivalului Olimpic al Tineretului European: Irina Erhan şi Ion Mihailov au cucerit câte o medalie de aur.

Delegaţia moldovenească la competițiile din acest an este formată din 29 de sportivi, ce vor concura în şase genuri de sport. Ea va face deplasarea spre Ungaria în ziua de vineri, 21 iulie.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu