Tinerii găsiţi înecaţi în Prut sunt din Ungheni. Au mers vineri la scăldat şi nu s-au mai întors acasă

(UPDATE) Tinerii care s-au înecat în râul Prut s-ar fi scăldat într-un loc interzis. Cel puţin asta susţine specialistul de la Serviciul Protecţie Civilă al DSE Ungheni, Ion Borş. 

Salvatorii au fost alertaţi de un martor care a povestit că în apă s-ar fi format un vârtej, care l-a luat pe primul băiat. Prietenul său a încercat să-l salveze, dar și pe el l-a înghițit apa, potrivit expresul.md.

"Toți cunoșteau că acolo a fost extras nisip cu ceva timp în urmă, este un loc vizibil interzis. Echipa de salvare a Direcției Situații Excepționale fost alertată de către un tânăr care a fost martor la toată această tragedie. Dânsul ne-a povestit că în apă s-ar fi format un vârtej, care l-a luat pe primul băiat. Celălalt a încercat să-l salveze, dar și pe el l-a înghițit apa. Tânărul a realizat că nimeni nu-i mai poate salva, era prea mare vârtejul", a spus specialistul DSE, Ion Borş. 

În acea zi, scafandrierii au efectuat toate măsurile de căutare, dar fără nici un rezultat.

"Nu au fost găsiți vineri, am continuat să-i căutăm și sâmbătă, dar nu am reușit să-i găsim. Abia pe 6 august corpurile lor neînsuflețite au fost găsite pe celălalt mal al Prutului, de către Poliția de Frontieră a României. În dimineața zilei de 7 august, părinții celor doi tineri au mers la Iași pentru a-i identifica", a mai spus Ion Borș.

(13:13) Cei doi tineri care s-au înecat în Prut sunt moldoveni. Potrivit salvatorilor din ţara noastră, este vorba despre doi băieţi din raionul Ungheni, în vârsta de 20 şi 21 de ani.

Victimele ar fi mers, vineri, la scăldat, dar din apă nu au mai ieşit.

CITEŞTE ŞI: Două cadavre, găsite plutind pe râul Prut

Trupurile neînsufleţite au fost descoperite duminică, de un pescar din România, care a alertat autorităţile.

Poliţiştii de frontieră şi criminaliştii, care au venit la faţa locului, nu au găsit semne de violenţă, ceea ce i-a dus pe poliţişti la ipoteza unui înec produs în mod accidental. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu

EMISIUNI PUBLIKA »