Tinerii din Moldova devin DEPENDENŢI de "Pokemon Go". AVERTISMENTUL PSIHOLOGILOR şi SPECIALIŞTILOR IT

Mania "Pokemon Go" a cucerit lumea şi devine tot mai popular şi în ţara noastră.  Deşi încă nu a fost lansat oficial în Moldova, mii de utilizatori şi-au instalat ilegal jocul virtual, de pe site-uri neautorizate.

În doar două zile, numărul fanilor moldoveni "Pokemon Go" pe Facebook a crescut de patru ori. Acest joc îţi dă posibilitatea să îmbini realitatea virtuală cu spaţiul în care te afli.

Numele Pokemon este o abreviere a cuvintelor Pocket Monsters, ce în traducere înseamnă monștri de buzunar. Scopul acestui joc este să cauţi pokemoni cu ajutorul GPS-ului şi camerei video din telefon sau tabletă.

Printre primii care au pornit în căutarea pokemonilor la noi în ţară au fost Tudor şi Valeriu.

"Noi căutăm singuri pokemonii, noi nu trebuie să stăm acasă. Noi trebuie să ieşim afară, trebuie să-i căutăm, putem să facem prietenii noi. E al doilea joc din tot secolul, după GPS", a declarat jucătorul Valeriu Rusu. 

Jucătorii trebuie să orienteze camera telefonului mobil sau a tabletei spre obiecte reale, unde pot descoperi un pokemon virtual suprapus imaginii reale.

Deşi "Pokemon Go" încă nu a fost lansat oficial în Moldova, mii de utilizatori şi-au instalat ilegal aplicaţia care a înnebunit planeta.

"Unii utilizatori descarcă jocul de pe site-uri suspecte. Acceptând pe telefonul mobil sau tabletă setările jocului, utilizatorii acceptă lucruri despre care nici nu bănuiesc. Astfel le pot fi accesate toate informaţiile personale din memoria gadgetului", a declarat specialistul IT, Oleg Anghelov. 

Psihologii avertizează asupra impactului pe care îl poate avea aplicaţia asupra jucătorilor.

"Acest joc îmi aminteşte de anii '90. Atunci erau tamagotchi sub forma unui breloc. Unii îşi ieşeau din minţi cu ele. Jocul a fost demult uitat şi iată, acum, din câte am înţeles apare altul. Să lupţi cu el este inutil. Aşa că depinde de personalitatea jucătorului şi cât demult se lasă influenţat de acest joc", a spus psihologul Natalia Păun. 

"Pokemon Go" a înregistrat cea mai mare popularitate în Statele Unite, unde, în doar o săptâmână, aplicaţia a fost descărcată de peste două milioane de gameri.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu