Tineri şi oficiali au spus astăzi "NU violenţei faţă de femei!"

Embed:

Câteva zeci de tineri, dar şi oficiali au spus astăzi nu violenţei faţă de femei. Asta pentru că marcăm Ziua Internaţională pentru combaterea violenţei în bază de gen. Tot astăzi a demarat o campanie de 16 zile de acţiuni în acest sens. Tinerii, dar şi oficialii au înălţat cu această ocazie baloane spre cer.

Ministrul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, Valentina Buliga, susţine că situaţia din Republica Moldova la acest capitol este gravă, dar autorităţile lucrează pentru a combate fenomenul.

"Efectele acestui fenomen sunt foarte dureroase, foarte grele şi foarte împovărătoare pentru că prevenirea, consecinţele ulterioare a acestui fenomen sunt foarte costisitoare, suferă copiii, suferă întreaga societate, suferă femeile, suferim noi toţi împreună", a declarat Valentina Buliga.

Ambasadorul Suediei la Chişinău, Ingrid Tersman, susţine că nivelul violenţei în Republica Moldova este unul din cele mai înalte din Europa.

"Nivelul violenţei în Republica Moldova este foarte ridicat, dar, din ce am învăţat în ţara de unde vin, ştiu că această situaţie poate fi schimbată", a declarat ambasadorul.

Tinerii prezenţi la eveniment afirmă că spun nu violenţei pentru că îşi doresc familii sănătoase:

"Din păcate în societatea noastră predomină violenţa şi fiind tânără am venit să spun nu violenţei, deoarece pe viitor când îmi voi construi propria mea familie, vreau să trăiesc într-o familie normală"

"Violenţa în familie este ascunsă, mai ales la sate. Asta e grav"

Potrivit datelor Biroului Naţional de Statistică, şapte din zece femei din mediul rural şi şase din zece, din mediul urban, au fost agresate cel puţin o singură dată de către soţ sau partener.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu