Tineri şi neliniştiţi: Aripa tânără a Partidului Comuniştilor a zădărnicit marşul Unirii de la Bălţi VIDEO

Embed:

Lozinci anticomuniste, unioniste, dar şi antiromâneşti astăzi la Bălţi. Aripa tânără a Partidului Comuniştilor a zădărnicit marşul Unirii, organizat de Platforma Civică ”Acţiunea 2012”. Cele două tabere, aflate la o distanţă de aproximativ 100 de metri, au fost despărţite de un cordon de poliţişti.

Marşul Unirii a fost organizat cu ocazia împlinirii a 94 de ani de la adoptarea Moţiunii Adunării generale a Zemstvei din districtul Bălţi, prin care se cerea Sfatului Ţării votarea necondiţionată a Unirii Basarabiei cu România. Tinerii comunişti au închis calea reprezentanţilor Platformei Civice, care nu au mai ajuns să depună flori la monumentul lui Ştefan cel Mare.

"Domnul comisar ne-a anunţat că Partidul Comuniştilor organizează o astfel de acţiune şi ne doare faptul că nu putem trece să ajungem la Ştefan. Cred că vom încheia marşul aici", a spus reprezentantul "Acţiunea 2012" Irina Guţu.

Acţiunile tinerilor nu au fost agreate de locuitorii din Bălţi. Peste 50 de poliţişti au asigurat ordinea publică pe durata desfăşurării manifestaţiilor.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu