Tineri în scaune cu rotile au jucat tenis de masă şi biliard de Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi GALERIE FOTO, VIDEO

Embed:

Mai mulţi tineri în scaune cu rotile din Capitală, dar şi din alte oraşe ale ţării au jucat tenis de masă şi biliard. Acţiunea a fost organizată astăzi, la Centrul Republican pentru Copii şi Tineret „Artico".

Organizatorii spun că evenimentul a devenit o tradiţie pentru Centrul „Artico". "Astăzi, în cadrul Centrului Artico au loc competiţii sportive la tenis de masă şi biliard rusesc, biliard american, dedicate Zilei Internaţionale a Persoanelor cu Dizabilităţi. Au venit băieţii din localităţile republicii, cei mai mulţi s-au prezentat astăzi din Bender", a menţionat Valeriu Vântu, vice-director Centrul pentru Copii şi Tineret „Artico".

Participanţii la competiţie spun că evenimentul le oferă posibilitatea să se întâlnească cu semenii lor. Iată ce au declarat tinerii:

"Impresiile, evident că sunt pozitive. Mai vorbim, mai bem un ceai, mai jucăm un tenis de masă, un biliard, comunicăm."

"Impresiile sunt bune, în special când ei locurile întâi, doi, trei."

"Astfel de evnimente, din păcate, la noi în Moldova se petrec doar o dată în an. Pentru mine sportul înseamnă o parte din viaţa mea. Dacă nu voi face sport, nu voi reuşi altceva în viaţă", a relatat Ştefan Roşca, campion la Jocurile Paralimpice.

Câştigătorii competiţiei vor primi din partea Centrului „Artico" premii băneşti. În Republica Moldova sunt aproximativ 200 de mii de persoane cu dizabilităţi.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu