Tinere din Moldova, obligate să se prostitueze în Rusia. Erau vândute clienţilor pe ore sau zile. Câţi bani se ofereau pentru ele

Embed:

Trei bărbați, cu vârsta cuprinsă între 34 și 55 ani, originari din raionul Telenești, au fost reținuți, fiind bănuiți de trafic de persoane pe teritoriul Federației Ruse în scop de exploatare sexuală.

Potrivit oamenilor legii, timp de mai mulţi ani, suspecții au racolat șase tinere din Telenești, Fălești și Ialoveni, cu vârstele cuprinse între 20 și 24 de ani. Fetele au fost transportate în Moscova, unde au fost exploatate sexual-comercial.

Inițial, victimelor li se promiteau locuri de muncă în diferite domenii, însă, ajunse la destinație, fiind pe teritoriul unui stat străin şi neavând surse de existență erau nevoite să ofere servicii sexuale contra plată. Ele erau duse pe un drum circular din Moscova, de unde erau vândute clienților pe ore sau chiar zile, contra sumelor de la 5.000 la 15.000 ruble rusești.

Bănuiţii au fost reţinuţi, iar în urma percheziţiilor la domiciliile acestora au fost depistate şi ridicate înscrisuri pertinente la caz, telefoane mobile, cartele SIM, inclusiv din Federația Rusă, precum și o persoană, despre care se știe că anterior a fost exploatată sexual comercial, iar la moment este în concubinaj cu unul dintre suspecţi.

Totodată, în cadrul percheziției la domiciliul unuia din suspecți a fost depistată o linie de producere a alcoolului în condiții casnice. Astfel, fiind ridicaţi 150 litri de alcool și 48 de sticle de divin, inclusiv îmbuteliate, având și timbre de acciz. Alcoolul urma să fie comercializat în Rusia.  

Pe acest caz au fost pornite cauze penale, pentru trafic de persoane și proxenetism.

Bănuiții riscă de la 7 la 15 de ani de închisoare. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu