Timp de o săptămână, peste 1.300 de cazuri de viroze au fost înregistrate în Capitală

Embed:

Numărul persoanelor care se adresează la medic din cauza răcelilor a crescut cu 20 la sută, în ultima săptămână. Medicii spun că virozele sunt provocate de răcirea timpului şi le recomandă oamenilor să consume mai multe lichide şi să se îmbrace corespunzător timpului de afară.

Potrivit informaţiilor furnizate de Centrul Municipal de Sănătate Publică, în doar şapte zile, în Capitală au fost înregistrate peste 1300 de cazuri de viroză.

"La Spitalul de boli infecţioase avem o creştere uşoară a numărului de pacienţi cu viroze. La apariţia primelor semne de boală se recomandă adresarea la medicul de familie sau la Serviciului de Asistenţă Medicală Urgentă. Tratamentul se face la indicaţia medicului de familie", a precizat Diana Vlad medic infecţionist.

În urma creşterii numărului de infecţii respiratorii au de câştigat cel mai mult vânzătorii de plante medicinale.

"Sunt oameni care vin la noi şi se lecuiesc ani de zile. De obicei, pentru răceală mulţi cumpără romaniţă, salvie şi cimbru", a explicat Ala Muntean vânzătoare de plante medicale.

Şi farmaciştii din Capitală spun că, în septembrie, vânzările de medicamente s-au dublat, iar cele mai solicitate sunt antiviralele.

"La primele simptome noi le recomandăm să cumpere prăfuleţ de răceală, pastiluţe şi paracetamol", a afirmat farmacista Ala Oboroceanu.

Moldovenii spun că preferă totuşi să se trateze după metodele deprinse de la bunei. "Un vin fiert bun şi toată răceala trece. Piper şi vin fiert şi gata" a spus un bărbat.

Potrivit meteorologilor, în următoarele zile se aşteaptă temperaturi de până la 14 de grade.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu