Timofti şi Iohannis sunt de acord: Chişinăul are nevoie urgentă de un Guvern proeuropean

Embed:

O coaliție de guvernare stabilă, care să consolideze parcursul european al Moldovei și să continue reformele într-un ritm accelerat. Acestea sunt așteptările președintelui României, Klaus Iohannis, de la clasa politică din țara noastră. Declarația a fost făcută la Suceava, unde liderul de la Cotroceni s-a întâlnit cu președintele moldovean, Nicolae Timofti. 

"În actualul context, intern și regional, întârzierile sau ezitările nu sunt benefice. În opinia noastră, acestea nu sunt doar așteptări ale României sau ale celorlalți parteneri europeni, ci în primul rând sunt așteptări ale cetățenilor RM", a declarat preşedintele României, Klaus Iohannis.

Şi președintele Nicolae Timofti își dorește ca Moldova să aibă cât mai curând un nou guvern.

"Am purtat o discuţie utilă şi plină de conţinut cu domnul preşedinte Iohannis pe teme importante pentru cetăţenii de pe cele două maluri ale Prutului şi pentru relaţia noastră strategică, frăţească şi specială. Îmi doresc ca la Chişinău să fie format cât mai curând un nou Guvern, care ar urma să pună în aplicare planurile pe care le avem", a subliniat preşedintele ţării, Nicolae Timofti. 

Cei doi președinți au discutat despre instabilitatea din Ucraina, problema transnistreană, dar și despre proiectele comune din domeniile energetic, educațional și social.

Totodată, Nicolae Timofti a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii "Ştefan cel Mare" din Suceava.

 
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu