Timofti refuză să răspundă la întrebările deputaţilor care investighează moartea lui Paciu. Află motivul

Şeful statului, Nicolae Timofti, nu va veni în faţa deputaţilor din comisia care anchetează moartea lui Sorin Paciu. Preşedintele ţării îşi motivează refuzul prin faptul că membrii comisiei n-au ţinut cont de prevederile legislaţiei potrivit cărora şeful statului nu poate da explicaţii deputaţilor.

"În termenii articolului 122 (Adresarea întrebărilor) și articolului 125 (Înaintarea și examinarea interpelărilor) din Regulamentul Parlamentului, deputații nu pot formula întrebări la adresa președintelui Republicii Moldova, șeful statului neregăsindu-se printre subiecții care pot fi interpelați. Într-un singur caz șeful statului poate da Parlamentului și Curții Constituționale explicații, potrivit articolului 89 al Legii Supreme, care nu poate fi invocat în situația de față. Astfel, președintele Timofti, fără a submina autoritatea Comisiei de anchetă și fără a prejudicia activitatea acesteia, nu va da curs solicitării Comisiei de a fi supus unor audieri pe acest caz", se arată într-un comunicat din partea Preşedinţiei.

Pe de altă parte, şeful statului așteaptă ca toate instituțiile statului și persoanele care au legătură cu incidentul tragic din Pădurea Domnească să fie cercetate cu atenție de membrii Comisiei de anchetă. Asta pentru a fi stabilite toate detaliile acelui eveniment.

Publika.md aminteşte că mai mulţi demnitari au răspuns la întrebările deputaţilor care anchetează vânătoarea din Pădurea Domnească, de pe 23 decembrie, în timpul căreia a fost împuşcat mortal omul de afaceri Sorin Paciu. Astfel, în faţa comisiei au venit premierul Vlad Filat, preşedintele Parlamentului, Marian Lupu, dar şi prim-vicepreşedintele Legislativului, Vlad Plahotniuc. Astăzi urma să se prezinte şi preşedintele ţării, Nicolae Timofti.

La sfârşitul săptămânii trecute, a fost făcută şi o reconstituire a partidei de vânătoare, în urma căreia şi-a pierdut viaţa Sorin Paciu. Comisia urmează să-şi prezinte raportul, în plenul Parlamentului, la sfârşitul acestei săptămâni.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu