Timofti merge în România pentru a discuta cu Băsescu. "Cu vecinii trebuie să trăiești bine"

Embed:

Preşedintele ţării, Nicolae Timofti, va efectua mâine o vizită în România, pentru a discuta cu omologul său român, Traian Băsescu. Anunţul a fost făcut în cadrul unei conferinţe de presă.

"Voi pleca mâine în România, la Iaşi, pentru a discuta cu Traian Băsescu. Cu vecinii trebuie să trăiești bine. Leancă la Kiev, eu la București... A fost o solicitare a mea. Am discutat despre această întâlnire la telefon, cu preşedintele Băsescu", a menţionat şeful statului.

De asemenea, Timofti a declarat că Republica Moldova nu recunoaşte rezultatele referendumului din Crimeea. "Poziţia mea şi a Moldovei privind acţiunile din Ucraina este că nu recunoaştem rezultatele referendumului din Crimeea. Considerăm că orice decizie aprobată în baza aşa-zisului referendum nu este legală, constituţională şi nu-l recunoaştem. Este o încălcare. Moldova mizează şi susţine reglementarea problemelor pe calea dialogului. În acest context, chemăm toţi factorii de decizie la calm şi atitudine responsabilă privind problema transnistreană. Republica Moldova pledează pentru reglementarea conflictelor pe cale paşnică", a subliniat preşedintele.

Nicolae Timofti a spus că a luat cunoştinţă de declaraţiile Sovietului Suprem al Transnistriei, calificând aceste acţiuni drept "contraproductive".

Publika.md aminteşte că, anterior, Traian Băsescu a declarat că Republica Moldova este "într-un mare pericol". De asemenea, liderul de la Cotroceni a menţionat că Dacă Rusia atacă militar Republica Moldova, România nu va interveni în niciun caz.

 

 

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu