Timofti, la summitul CSI: Moldova nu renunţă la integrarea europeană

Embed:

Preşedintele Nicolae Timofti a avut un discurs mai blând la summitul CSI de la Minsk după ce a declarat la Chişinău că nu va accepta medalii cu simboluri sovietice propuse de Moscova.

De această dată a vorbit despre necesitatea păstrării unor relaţii bune cu statele din CSI, dar a subliniat că Moldova nu renunţă la integrarea europeană.

"Întotodeauna vom menţine relaţii bune şi apropiate cu ţările prietene din cadrul CSI. Trebuie să păstrăm ceea ce este bun", a declarat Nicolae Timofti. 

Totodată, şeful statului a vorbit despre importanța promovării în cadrul CSI a unor proiecte economice și sociale concrete, cu accent pe securitatea energetică și cea alimentară, precum și despre necesitatea înlăturării unor bariere artificiale din calea circulației mărfurilor în spațiul CSI.

În cadrul aceleiaşi reuniuni, Nicolae Timofti a semnat un șir de acte privind colaborarea în domeniul turismului, lupta împotriva criminalității organizate, a traficului de droguri și de persoane, precum și cu privire la organizarea unor manifestații în anul 2015, cu ocazia aniversării a 70 de ani de la încheierea celui de-al Doilea Război Mondial. 

Președinția CSI, care este deținută în prezent de Republica Belarus, a fost transmisă Ucrainei, care va conduce această structură în anul 2014.

Publika.md aminteşte că, la Chişinău, Nicolae Timofti a anunţat că se opune propunerii Federaţiei Ruse de a institui o medalie cu simbolica regimului sovietic.

Purtătorul de cuvânt al şefului statului a anunţat, ieri, că ţara noastră va elabora propriile medalii pentru veteranii de război, care nu vor conţine simbolurile comuniste.

Astăzi, deputaţii comunişti s-au arătat nemulţumiţi de poziţia preşedintelui Nicolae Timofti.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu