Timofti l-a decorat pe ofițerul SIS, responsabil de evadarea lui Baghirov şi implicat în dosarele "7 aprilie"

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a oferit astăzi o serie de noi distincţii mai multor categorii de persoane, pentru merite deosebite faţă de stat şi înaltă măiestrie profesională". 

Printre aceştia se numără şi ofițerul SIS, responsabil de evadarea lui Baghirov, Alexandru Balan, care a fost decorat cu medalia ”Meritul Militar”. Despre aceasta scrie Dragoş Galbur pe blogul său. 

"Pe parcursul celor 4 luni, în care Baghirov a stat închis, de dânsul s-a ocupat maiorul Serviciului de Informaţii şi Securitate, Alexandru Balan. Anume Balan l-a obligat pe Baghirov să dea informații false în discursul acestuia din filmul ”Operațiunea 7 aprilie”. Anume Balan s-a ocupat de anchetarea și interogarea mai multor tineri, participanți la evenimentele din aprilie 2009, încercând să creeze o conexiune între aceștia, Baghirov și Mark Tkaciuk. Anume Balan se face vinovat de evadarea lui Baghirov din arest și fugirea acestuia din țară", scrie blogger-ul.

Galbur face referire la declaraţiile preşedintelui Comisiei de anchetă a Parlamentului privind elucidarea circumstanţelor evadării bloggerului rus Eduard Baghirov, Alexandru Cimbriciuc,  care spunea că vinovaţi de încălcarea regulilor de escortare a lui Eduard Baghirov este ofiţerul SIS Alexandru Balan şi membrii detaşamentului cu destinaţie specială al SIS.

Publika.md aminteşte că, astăzi, președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a acordat o serie nouă de distincţi. Lista integrală a persoabnelor decorate o puteţi găsi AICI

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu