Timofti a SEMNAT DECRETUL! Valeriu Streleţ, desemnat candidat pentru funcţia de premier

Embed:

OFICIAL! Decretul privind desemnarea candidaturii lui Valeriu Streleţ pentru funcţia de premier a fost semnat de şeful statului. Șeful statului a luat această decizie după consultări cu fracțiunile PLDM, PD și PL, care au constituit recent o coaliție majoritară în Parlament.

''Am semnat decretul. Candidatura înaintată este una bună, întrucât domnul Streleţ are experientă de viaţă şi în politică. Noi îl vom susţine în toate acţiunile de mai departe. Dumnealui urmează să vină cu programul de guvernare şi cu componenţa Cabinetului de Miniştri. Trebuie sa învestim cât mai curând Guvernul, deoarece cetăţenii noştri au nevoie de stabilitate. Sunt multe probleme care trebuie rezolvate cât mai repede, în special acoperirea cheltuielilor la energia electrică'', a declarat şeful statului, Nicolae Timofti.

Conform Constituției, primul ministru desemnat are la dispoziție 15 zile pentru a cere votul de încredere al Parlamentului asupra programului de activitate şi a întregii liste a Guvernului. Pentru numirea Executivului sunt necesare 51 de voturi.

PUBLIKA.MD aminteşte că după consultările din această seară a liderilor Alianţei cu şeful statului, PLDM a anunţat că îl propune pentru funcţia de premier pe Valeriu Streleţ.

OFICIAL! Candidatul PLDM propus la funcţia de premier este Valeriu Streleţ (VIDEO)

Citeşte şi: Cine este Valeriu Streleţ

 

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu