Timofti a semnat decretul de desemnare a lui Leancă în funcţia de premier interimar

Decretul de desemnare a lui Iurie Leancă în funcţia de premier interimar a fost semnat de preşedintele Nicolae Timofti. Documentul urmează să intre în vigoare începând de joi 25 aprilie, anunţă Preşedinţia.

"Președintele Republicii Moldova Nicolae Timofti, a semnat astăzi, 23 aprilie, decretul de desemnare a domnului Iurie Leancă, viceprim-ministru, ministru al afacerilor externe și integrării europene, din data de 25 aprilie, în calitate de prim-ministru interimar, până la formarea noului Guvern", se precizează în comunicatul difuzat de Serviciul de presă al Preşedinţiei.

Publika.md reaminteşte că ieri Curtea Constituţională a stabilit că Vlad Filat a fost desemnat ilegal în calitate de candidat pentru funcţia de prim-ministru. Totodată, şeful statului a fost obligat să desemneze un premier interimar.

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui Republicii Moldova a anunţat astăzi că Nicolae Timofti se va conforma hotărârii Curţii Constituţionale şi îl va numi pe Iurie Leancă în funcţia de premier interimar.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu