Tim Cook a criticat dur companiile care adună datele personale ale utilizatorilor

Tim Cook, CEO al Apple, a criticat dur, în timpul unui discurs la Bruxelles, companiile care adună numeroase date ale utilizatorilor, pentru că ne-ar ține mereu sub supraveghere, scrie b1.ro.

Astfel, Cook a sugerat că deținerea acelor informații personale de către companii, ar trebui să ne îngrijoreze, potrivit hotnews.ro.

De asemenea, CEO al Apple a lăudat noul regulament european GDPR și a spus că ar fi pentru introducerea unui regulament federal în SUA, menționând că "propriile noastre informații (...) sunt folosite pe post de armă tot împotriva noastră".

"Propriile noastre informații, de la cele de zi cu zi, până la cele foarte personale, sunt folosite pe post de armă tot împotriva noastră, cu eficiență militară. În fiecare zi miliarde de dolari își schimbă proprietarul și numeroase decizii sunt făcute pe baza preferințelor noastre și pe baza lucrurilor care nu ne plac, pe baza familiilor, prietenilor, relațiilor, conversațiilor, dorințelor, fricilor și viselor noastre. Toate aceste date sunt inofensive luate separat, dar sunt asamblate, sintetizate și vândute. Când lucrurile sunt duse la extrem, procedeul creează un profil digital de durată și permite companiilor să te cunoască mai bine decât te cunoști tu însuți", a susținut Tim Cook.

Deci, deși nu le-a numit, putem deduce că Cook făcea referire și la Google și la Facebook.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu