Țigări, valută nedeclarată și un act falsificat au fost depistate pe Aeroportul Internațional Chișinău

Transportare ilicită de țigări și valută, precum și tăinuirea unui permis de conducere falsificat au fost depistate de către poliţiştii de frontieră din Aeroportul Internațional Chișinău.

În cadrul procedurilor de control al pasagerilor rutei Chișinău-Dublin, polițiștii de frontieră au acționat conform unor situații de risc, fiind supuse verificărilor suplimentare un bărbat de 25 de ani cu dublă cetățenie, a Republicii Moldova și a României, și bagajul personal. Ca urmare a fost depistat un permis de conducere, care ar fi eliberat de autoritățile române, cu semne vizibile de falsificare. Cercetarea minuțioasă cu tehnica specială a evidențiat mai multe elemente distinctive ale documentului care nu corespund originalului.

În consecință, tânărului i-a fost interzisă trecerea frontierei de stat, iar în dependență de rezultatul expertizei documentului angajații Poliției de Frontieră vor continua investigațiile pe caz.

Cu bagajul ticsit cu țigări, un alt bărbat cu dublă cetățenie a încercat să traverseze frontiera. Cazul a fost semnalat pe sensul de ieșire din țară, la cursa Chișinău-Londra. În timpul scanării bagajului de cală al persoanei cu aparatul de raze X-ray şi prelevării imaginilor, au fost depistate 325 de pachete de țigări, de diferite mărci comerciale.

La fel, pe direcția ieșire din Republica Moldova, un conațional de 57 de ani a fost descoperit cu valută nedeclarată organului vamal. Echipa comună, formată din polițiștii de frontieră și vameși, a observat în timpul controlului de securitate prezența banilor într-o borsetă, ce îi aparținea unui călător din fluxul pasagerilor de la cursa Chișinău-Moscova. Au fost numărați 1 722 000 de ruble rusești, pe care conaționalul a „uitat” să-i declare.

În ambele cazuri, bărbații s-au ales cu procese-verbale, care prevede confiscarea ţigaretelor și banilor nedeclarați. 

Lasă un comentariu