Țigări în valoare de 18.800 de lei au fost depistate la vama Sculeni

2198 pachete de ţigări "Winston", cu o valoare totală de 18.800 de lei au fost depistate de colaboratorii Serviciului Grăniceri și angajaţii vamali, în punctul de trecere a frontierei de Stat "Sculeni". Astfel, în doar 24 de ore, au fost înregistrate două reţineri în baza transportării ilegale a produselor de tutungerie, potrivit Serviciilor de presă ale Serviciului Grăniceri şi Vamal.

Conform echipei de grăniceri şi vameşi în punctul de trecere a frontierei au fost supuse controlului, două autovehicule de model  „Mercedes” la volanul cărora se aflau cetăţeni ai Republicii Moldova. Mai mult, aceștia nu dețineau documente de provenienţă sau însoţire a marfei transportate.

În ambele cazuri, ţigările au fost reţinute în vederea confiscării, iar şoferii au fost transmişi organelor abilitate pentru atragerea la răspundere conform legislaţiei în vigoare.

Conform spuselor organelor de lege, un alt automobil a fost reținut la punctul de trecere „Otaci”. Pașaportul tehnic al autovehicolul înmatriculat în regiunea transnistreană, s-a stabilit că avea semne de falsificare. În baza cazului dat a fost întocmit un proces verbal, iar automobilul a fost reținut pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu