Ţigări de contrabandă, articole vestimentare şi buletine de identitate false, reţinute de vameşi şi poliţiştii de frontieră (FOTO)

Peste 16.000 țigarete de contrabandă au fost descoperite la controlul de frontieră Albiţa. 

Echipele de control au stabilit că doi cetățeni moldoveni încercau să introducă ilegal în ţară produsele de tutungerie, iar acestea erau ascunse în locuri special amenajate în bara din spate, bordul unui autoturism și în bagajul personal.

Conform prevederilor legale, au fost luate măsura reţinerii ţigărilor în valoare totală de 3.680 lei, şi totodată cetăşenilor li s-a confiscat autoturismul de marca Volkswagen, în valoare de 25.500 lei. De menţionat este faptul că cele două persoane a fost sancşionate contravenţional cu amendă în valoare totală de 15.000 lei.

De asemenea la controlul de frontieră Berezeni au fost identificate bunuri în valoare de 5.269 lei, fără documente justificative, descoperite de poliţiştii de frontieră

Poliţişti de frontieră din au descoperit şi confiscat bunuri destinate comercializării, pentru care transportatorii nu au putut prezenta documente de provenienţă şi transport.

Pentru bunurile transportate fără documente justificative, cele două persoane suspecte au fost sancţionate contravenţional cu amenzi în valoare totală de 1.500 lei, iar bunurile în valoare totală de 5.269 lei au fost ridicate în vederea confiscării.

Totodată, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa au descoperit trei cărți de identitate false, pe care trei cetăţeni din R. Moldova le-au procurat, în schimbul a diverse sume de bani, cu scopul de a-şi găsi mai usor un loc de muncă în Germania.

Cu privire la cele constatate, cele trei persoane au declarat că au obținut documentele în cauză de la conaționali, ale căror date nu le cunosc, plătind sume între 150 și 500 euro.

Aceștia au mai declarat că intenţionau să ajungă în Germania unde intenționau să se folosească de cărțile de identitate false pentru a ocupa un loc de muncă.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauze sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu