Tibi Ușeriu, dus de urgență la spital cu elicopterul. Ce a păţit

Tibi Ușeriu a participat, începând de duminică, la ultramaratonul „Yukon Arctic”, de la Cercul Polar. Ultramaratonistul a fost însă scos din concurs, după ce a suferit degerături grave la degetele de la piciorul drept, și a fost transportat la spital pentru îngrijiri. 

„Dragi susținători,

Din păcate, acest telefon - așteptat cu sufletul la gură - ne-a adus vești foarte proaste: Tibi a suferit degetături la degetele piciorului drept. Organizatorii l-au scos din concurs și încearcă să îl transporte cât mai repede la spital, cu elicopterul.

Sperăm că nu e atât de grav precum pare. Toate gândurile noastre bune merg acum spre Tibi. Din păcate, această cursă s-a oprit aici. Mulțumim din suflet pentru susținere!”, se arată într-un mesaj postat pe pagina de Facebook Tășuleasa Social.

Tibi Ușeriu s-a ales cu degerăturile după 20 de ore de mers încontinuu, pe jos, la temperaturi de -38 de grade Celsius, când a făcut o oprire la cel de-al doilea checkpoint. Aici, medicii care făceau un control de rutină i-au dat o veste proastă. Sportivul a reuşit să parcurgă 90 de kilometri din totalul de 700, iar la cel de-al doilea checkpoint se afla pe locul 3.

Postarea este însoțită și de un clip audio în care este redată conversația telefonică dintre Tibi Ușeriu și fratele său, Alin.

Tibi Ușeriu: „M-am pus, m-am culcat și când m-am trezit m-o controlat ăștia și mi-or găsit degetele degerate. Acum cheamă un elicopter și mă duce în spital. Mi-o degerat piciorul drept, toate degetele. O zis că e drumul foarte rău și că nu are cum să mă ducă cu snow-mobilul și acuma vine elicopterul după mine. Deci m-o scos afară din cursă.”

Alin Ușeriu: „Nu-i grav, asta măcar zi-mi.”

Tibi Ușeriu: „Nu știu. Dacă or chemat elicopterul, habar n-am, nu știu cât îi de grav. O zis că trebuie neapărat să ajung în spital. Nu le mai simt. Îs albastre toate. Mi le-o pus în nu știu ce apă și o spus că trebuie să îmi facă niște infiltrații cu nu știu ce ca să le pună în circulație. Că mi-s albastre toate.”

Alin Ușeriu: „Cum s-a întâmplat asta?”

Tibi Ușeriu: „Eu mi-am schimbat ultima dată ciorapii, în ălălalt (punct de control), n-aveam nimica și am ajuns aicea, totul a fost normal și dimineața au zis că îmi controlează ăia picioarele, ala facem la toți. Și ale mele erau degerate. Nu am simțit nimic, nimic”, scrie digi24.ro

Lasă un comentariu