Thomas Hammarberg va prezenta reuşitele raportului pentru asigurarea drepturilor omului în regiunea transnistreană la Chişinău şi Tiraspol

Expertul ONU în domeniul drepturilor omului, Thomas Hammarberg, va prezenta la Chișinău și la Tiraspol, raportul de evaluare a progresului în implementarea recomandărilor sale din 2013 pentru asigurarea drepturilor omului în regiunea transnistreană.

În perioada mai - iunie 2018, expertul în domeniul drepturilor omului, Thomas Hammarberg, a efectuat o vizită în Moldova.

Scopul vizitei a fost evaluarea implementării recomandărilor Raportului său asupra drepturilor omului în regiunea transnistreană lansat în 2013.

În timpul vizitei sale, expertul s-a întâlnit cu oficiali de rang înalt, cu reprezentanții instituțiilor relevante, precum și cu reprezentanți ai grupurilor active ale societății civile pentru a își forma o opinie despre progresele în domeniul asigurării drepturilor omului în regiune. 

Ca urmare a recentei vizite, Thomas Hammarberg a elaborat un raport, principalele constatări ale căruia vor fi prezentate la Tiraspol și la Chișinău la 5 februarie 2019.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu